HomeAgendaOde aan de Arabische Diva’s
Agenda
za 17 feb
Muziek

Ode aan de Arabische Diva’s

Amsterdams Andalusisch Orkest

Arabische diva’s als Oum Kulthum, Fairuz en Warda zijn sinds decennia immens populair in de Arabische wereld en verder. Deze krachtige vrouwen kleurden met hun stemmen de Arabische muziek- en film wereld.

Fatiha Alyoud, orkestlid van het Amsterdams Andalusisch Orkest, raakte in haar jeugd geïnspireerd door de muziek van deze populaire grootheden. Haar zangtalent hield zij echter verborgen tot het 10-Jarig jubileum van het Amsterdams Andalusisch Orkest. Toen zong zij de sterren van de hemel en betoverde het publiek met haar prachtige stem. Tijdens dit concert zingt ze een mix van nummers van haar favoriete Arabische diva’s.

Voorafgaand aan het concert van 18.45-19.45 uur kun je op vertoon van je entreekaartje een gratis (buik)dansworkshop volgen o.l.v. Ahlem. Klik hier voor meer info.
Voor dansers met meer ervaring is er van 15.30-17.30 uur een workshop met livemuziek door Farouq en Sattar al Saadi. Klik hier voor meer info.

Over Amsterdams Andalusisch Orkest
Het Amsterdams Andalusisch Orkest speelt verschillende muziekvormen van Granada tot Bagdad uit diverse tijdsperioden en stijlen. Van het rijke Arabo Andalus repertoire tot de mystieke Oosterse muziek, en van de geraffineerde improvisatiemuziek uit de Arabische wereld tot de volkse muziek uit de Maghreb.