HomeAgendaWorkshop Orientaalse (buik)dans met Live Muziek
Agenda
za 17 feb
Dans & Workshop

Workshop Orientaalse (buik)dans met Live Muziek

Global Dance workshop

Met livemuziek door Peter Verzijl en Sattar al Saadi | Niveau, minimaal 1 jaar les

Peter Verzijl of ‘Farouq’ kwam in 1989 bij toeval in aanraking met oriëntaalse (buik)dans. Met zijn 30 jaar lange ervaring als docent is hij de aangewezen persoon om je beter te leren dansen op de nay-klanken en Arabishce ritmes, die live gespeeld zullen worden door Sattar al Saadi.

Farouq | www.farouq.nl
Peter probeert in zijn workshop cursisten kennis te laten maken met de schoonheid van de traditionele stijlen en de kracht van de binnen-lichamelijke buikdans technieken. Na vele lessen, workshops en optredens besefte hij zich dat buikdans geen trukendoos met isolaties is maar een zuivere weergave van de muziek, het loslaten van controle en ego en het weergeven van de ziel van een danser/es. Hij nam zich voor zoveel als mogelijk over de traditie van de dans te weten te komen. Deze onuitputtelijke bron is nog lang niet opgedroogd, ook al experimenteert hij ook voorzichtig experimenteer met andere dansvormen. Zo probeert hij zijn eigen “waarheid” te vinden.

Sattar al Saadi | https://sattaralsaadi.nl
Sattar is een ervaren musicus en docent. Hij studeerde o.a. theaterwetenschappen aan de Universiteit van Bagdad en is gespecialiseerd in Arabische percussie en de nay (rietfluit). Sinds 2001 is hij gastdocent Arabische Muziek aan het Conservatorium van Amsterdam. Hij verzorgde met zijn muziek vele workshops (i.s.m. Peter) en dansers.