HomeAgendaZomerconcert
Agenda
zo 2 jun
Muziek

Zomerconcert

Symfonieorkest Musica speelt Dvořák, Chausson en Elgar

Symfonieorkest Musica speelt onder leiding van dirigent Pim Cuijpers een prachtig zomerprogramma met werken van DvořákChausson en Elgar.
Voor dit concert werkt Musica samen met prijswinnende violiste Emma Roijackers.

Programma

  • A. Dvořák – Symfonisch gedicht ‘De Houtduif’
  • E. Chausson – Poème voor viool en orkest (soliste: Emma Roijackers)
  • E. Elgar – Enigma Variaties

Symfonieorkest Musica

Musica is in september 1910 door een aantal amateurmusici opgericht en is een van de oudste amateursymfonieorkesten van de Hofstad. De vereniging kreeg bij de oprichting als doel mee: ‘het bestuderen en uitvoeren van orkestmuziek’, waarbij ‘jaarlijks, zo mogelijk twee concerten worden gegeven’. Het orkest bestaat inmiddels uit ruim 70 Nederlandse en internationale amateurmusici die een paar keer per jaar in Den Haag en omstreken een concertserie verzorgen.
Tevens biedt Musica graag jonge solisten de mogelijkheid om met het orkest te werken. Zo hebben – de nu bekende – musici als Lisa Jacobs, Nicola Meeuwsen, Laetitia Gerards, Jeannette van Schaik, Florian Verweij en vele anderen in het verleden met het orkest samengewerkt.

Solist: Emma Roijackers
Emma Roijackers is actief als kamermusicus, soliste en concertmeester en is te horen op alle grote podia in Nederland zoals Tivoli Vredenburg, het Muziekgebouw, het Concertgebouw en over heel Europa. Emma heeft samengewerkt met enkele vooraanstaande Nederlandse musici zoals Maria Milstein, Lisa Jacobs en Caspar Vos.

Meer informatie via www.musicadenhaag.nl