Home ÔÇó Agenda ÔÇó Workshop Meze (Turkse hapjes)
Agenda
za 30 sep
Workshop

Workshop Meze (Turkse hapjes)

Onderdeel van Festival Bulu┼čma

­čç│­čç▒┬á|┬áTijdens deze workshop duiken we in de Turkse meze-cultuur. We leren verschillende kleine gerechten uit verschillende delen van Turkije maken door de geweldige chef Ece Aksakoglu. Na het maken van deze heerlijke gerechtjes gaan we ze natuurlijk ook samen opeten!

­čç╣­čçĚ | Bu at├Âlye ├žal─▒┼čmas─▒ s─▒ras─▒nda T├╝rk meze k├╝lt├╝r├╝ne dal─▒yoruz. B├╝y├╝k ┼čef Ece Aksako─čluÔÇÖndan T├╝rkiye’nin farkl─▒ b├Âlgelerine ait farkl─▒ mezelerin nas─▒l yap─▒ld─▒─č─▒n─▒ ├Â─čreniyoruz. Bu lezzetli yemekleri yapt─▒ktan sonra tabii ki birlikte yiyece─čiz!

­čç│­čç▒ | Over de chef

Ece is geboren en getogen in Turkije, heeft 13 jaar in Canada gewoond, veel gereisd en is een jaar geleden naar Den Haag verhuisd. Ze is stedenbouwkundige van opleiding met een masterdiploma. Om terecht voedzaam en 100% plantaardig voedsel te kunnen serveren, behaalde ze het Whole Food Plant-Based (WFPB) Nutrition Certificate aan de Cornell University.

Ze cre├źerde Atelier D’EM, een creatieve keuken waar ze haar passie, kennis en ervaring kan delen. Hierdoor biedt ze authentieke, heerlijke en gezonde plantaardige voedingservaringen met een Turkse twist. Ece richt zich op het organiseren van pop-up diners, catering voor priv├ębijeenkomsten en openbare evenementen (Grey Space in the middle, Elke dag vers, Nest, etc…), het bezoeken van lokale markten (Le Marie Marche) en het aanbieden van veganistische kookworkshops (FOAM the Kitchen) om de meest authentieke en heerlijke plantaardige voeding te laten zien. Ook werkt ze als keukenmanager bij Vers & Vrij dat zich inzet tegen voedselverspilling.

­čç╣­čçĚ | A├ž┼č─▒ hakk─▒nda

Ece T├╝rkiye’de do─čup b├╝y├╝d├╝, 13 y─▒l Kanada’da ya┼čad─▒, ├žok seyahat etti ve bir y─▒l ├Ânce Lahey’e ta┼č─▒nd─▒. Y├╝ksek lisans derecesine sahip bir ┼čehir planlamac─▒s─▒d─▒r. Do─čru besleyici ve %100 bitki bazl─▒ yiyecekler sunmak i├žin Cornell ├ťniversitesi’nden Whole Food Plant-Based (WFPB) Beslenme Sertifikas─▒ ald─▒.

Tutkusunu, bilgisini ve deneyimini payla┼čabilece─či yarat─▒c─▒ bir mutfak olan Atelier D’EM’i kurdu. Bu sayede T├╝rk dokunu┼čuyla otantik, lezzetli ve sa─čl─▒kl─▒ bitki bazl─▒ yemek deneyimi sunuyor. Ece, en otantik ve lezzetli bitki bazl─▒ yiyecekleri sergilemek i├žin pop-up yemeklere ev sahipli─či yapmaya, ├Âzel toplant─▒lar ve halka a├ž─▒k etkinlikler i├žin catering yapmaya (Grey Space in the middle, Elke dag vers, Nest, vb…), yerel pazarlara (Le Marie Marche) kat─▒lmaya ve vegan yemek at├Âlyeleri (FOAM the Kitchen) sunmaya odaklan─▒yor. Ayr─▒ca g─▒da israf─▒na kar┼č─▒ ├žal─▒┼čan Vers & Vrij’de mutfak y├Âneticisi olarak ├žal─▒┼čmaktad─▒r.

­čçČ­čçž | About the chef

Ece was born and raised in Turkey, lived in Canada for 13 years, travelled a lot and a year ago moved to The Hague. She is an urban planner by training with a master’s degree. In order to serve rightly nutritious and 100% plant-based food she obtained the Whole Food Plant-Based (WFPB) Nutrition Certificate from Cornell University.

She created Atelier DÔÇÖEM, a creative kitchen where she can share her passion, knowledge and experience. By doing that she offers authentic, delicious, and healthy plant-based food experience with a Turkish twist. Ece focuses on hosting pop-up dinners, catering for private gatherings and public events (Grey Space in the middle, Elke dag vers, Nest, etc…), attending local markets (Le Marie Marche) and offering vegan cooking workshops (FOAM the Kitchen) in order to showcase the most authentic and delicious plant-based food. Also she works as kitchen manager at Vers & Vrij which works against food waste.