HomeAgendaTribute to Joni Mitchell
Agenda
za 2 dec 2023
Muziek

Tribute to Joni Mitchell

Aleksandra Popovska & Zoli Soos

Ooievaarspas 50% korting – alleen te koop aan de balie

De songs die Aleksandra Popovska (zang/piano) en Zoli Soos (gitaar) hebben gekozen zijn een hommage aan de folk-jazz-rock reuzin Joni Mitchell en vertegenwoordigen een intieme reis door het begin van de jaren zeventig van de vorige eeuw. De liedjes van Joni Mitchell zoals uitgevoerd door deze muzikanten zijn triest, spaarzaam, mooi en poëtisch, en een open zenuw. Verhalen over liefde en verlies gekenmerkt door een verbluffende complexiteit. Deze songs tilden het belang van confessionele folk-pop naar een nieuw niveau van eerlijkheid en openheid. Spring in je Big Yellow Taxi en we zien je daar!

“My music is not designed to grab instantly. It’s designed to wear for a lifetime, to hold up like a fine cloth.” Joni Mitchell

Aleksandra Popovska is zangeres en componist, woont in Den Haag en is thuis in uiteenlopende muzikale stijlen. Zij staat bekend om haar meesterschap als zangeres met een unieke interpretatie van traditionele Macedonische liederen en is één van de meest bekende Macedonische musici van Europa. Aleksandra is hoog gewaardeerd als zangeres binnen de Europese wereldmuziek en de Balkanese muziekscene. De instrumenten die zij beheerst zijn de stem, piano, traditionele fluiten van de Balkan, dulcimer en kleine percussie.  Als componist ligt haar interesse in hedendaagse muziek en interdisciplinair werk met kunstenaars van andere disciplines. Ze heeft samengewerkt met vele artiesten waaronder regisseurs, theatermakers, componisten, visuele artiesten en choreografen uit meer dan 20 verschillende landen in verschillende rollen en artistieke contexten (podium, multimedia performances, live elektronica, muziek voor film, animaties en voorstellingen voor jonge mensen).

Zoli Soos is gitarist, componist, producent en bandcoach. Hij is betrokken bij meerdere bands en projecten. Aan de Hogeschool voor Kunsten Utrecht studeerde hij compositie en muziekproductie. Hij sloot twee masteropleidingen af, Master of Arts (cum laude) en Master of Music. Daar leerde hij ook Aleksandra Popovska kennen en dit heeft geleid tot een hechte muzikale samenwerking en vriendschap. Hij heeft meer dan 220 composities gemaakt, waaronder meer dan 60 voor hun eigen bands The Vinsky Project, Vinsky en Publiek Geheim. Verder heeft hij naast een tiental klassieke stukken (voor verschillende ensembles) veel toegepaste muziek voor films, docu’s, animaties en stukken voor muziektheaterprojecten geschreven. Hij treedt op bij verschillende podia zoals: Lowlands, Oerol, Zwarte Cross, Boulevard, Uitmarkt, Noorderzon, Haarlem Jazz en Popronde. En bespeelt de instrumenten: drums, gitaar (akoestische en elektrisch), basgitaar, piano, (Macedonische en Bulgaarse) tambura, percussie en zang. Op dit moment geeft Zoli verschillende cursussen in Globe Centrum voor Kunst en Cultuur in Hilversum en in zijn eigen studio in Zaandam.