HomeAgendaTammo Heikens & Suresh Sardjoe
Agenda
vr 19 apr
Muziek

Tammo Heikens & Suresh Sardjoe

Een pad van mystiek en devotie door de Indiase muziek

Laat je betoveren door Indiase klassieke muziek (raga) en aanverwante devotionele vormen zoals bhajan en mantra’s van Tammo Heikens & Suresh Sardjoe.

Tammo put uit zijn rijke ervaring met Klassieke Noord-Indiase muziek, waarin hij afstudeerde aan het conservatorium met als hoofdvak Sitar. Het concert vangt aan met een solo op de basvariant van de sitar, de zogenaamde Surbahar. Na deze inleiding volgt het samenspel van sitar en tabla in een traditionele uitvoering van een raga. In het tweede deel van het programma komen Sufi-liederen en andere devotionele stukken zoals bhajan, kirtan en mantra aan bod. In dit gedeelte van het programma is er ook ruimte voor het publiek om deel te nemen in een spel van voorzang en nazang. Op deze manier wordt de muziek op een diepere manier ervaren, als een soort klankmeditatie die het mogelijk maakt in contact te komen met het innerlijk leven.


Tammo Heikens sitar/gitaar/surbahar (Nederland)
Tammo’s muzikale leven begon al op jonge leeftijd; eerst met de piano en later gitaar en basgitaar. Hij speelde in diverse bands en ontdekte in de zeventiger jaren de Indiase muziek. Medio 80-er jaren kwam de sitar op zijn pad en na te hebben geleerd van verschillende leraren belande hij op het Rotterdams conservatorium, waar hij Noord-Indiase muziek (sitar) studeerde. Sindsdien is hij op diverse manieren muzikaal actief, als uitvoerend artiest (solist en in div. ensembles), als sitar docent en tevens als producer in eigen studio alwaar hij tal van cd’s en andere muziekproducties uitbracht.

Suresh Sardjoe tabla (Suriname)
Suresh is al ruim 35 jaar tabla speler en heeft optredens gedaan in binnen -en buitenland met een veeltal artiesten. Heeft les gehad van Rashid Jamaludhin Bhartiya (Indiase muziekschool Ishtar)
Hij is geschoold in de Indiase klassieke muziek maar ook gespecialiseerd in de Indiase Geet & Ghazal stijl en daarnaast is hij ook te vinden in Pop en Jazz settings.