HomeAgendaMystic Mirrors
Agenda
zo 5 nov 2023
Muziek

Mystic Mirrors

Salah Edinne Mesbah & Amsterdams Andalusisch Orkest (AAO)

Ooievaarspas 50% korting – alleen te koop aan de kassa

Laat je meevoeren door de spirituele Andalusische muziek verweven met poëzie van de dichter Ibn Arabi. De getalenteerde vocalist Salah Eddine Mesbah vertegenwoordigt een nieuwe generatie spirituele soefi vocalisten die sterk geworteld zijn in de Andalusische muziek uit de Maghreb. Sinds zijn debuut in 2018 werkt hij nauw samen met Amsterdams Andalusisch Orkest (AAO). 

Mystic Mirrors bestaat uit spirituele, traditionele Andalusische klanken die je meevoeren naar een wereld vol diepe klanken. De meeslepende melodieën van de verfijnde qanun, de ud en de mysterieuze sound van de rabab zorgen voor een bovenzinnelijk avond vol mystiek en reflectie. Mystic Mirrors is het derde album van het Amsterdams Andalusisch Orkest, na Andalusian Echoes (2017) en ZIEL | ROUH (2018).

Over AAO 
Het Amsterdams Andalusisch Orkest verbindt sinds 2011, door middel van muziek en theater, het Andalusisch erfgoed met het heden.

Het orkest speelt verschillende muziekvormen van Granada tot en met Baghdad, uit diverse periodes en in diverse stijlen. Van het rijke Arabo-Andalus-repertoire, mystieke Oosterse muziek tot geraffineerde improvisatiemuziek uit de Arabische wereld en volkse muziek uit de Maghreb. Het 16-koppig orkest wordt nu meer dan tien jaar gevormd door musici uit binnen- en buitenland. In de loop der jaren werkte het orkest samen met gerenommeerde musici uit allerlei genres van Marcel Khalife, Sami Yusuf tot Estrella Morente en het Metropool orkest.

Het AAO brengt niet alleen de muziek terug naar Europa maar combineert dit met (bestaande en zelfgeschreven) verhalen, gedichten en theater. De zeggingskracht van de muziek en de verhalen erachter zijn op artistiek cultureel gebied de verbinding tussen heden en verleden.