HomeAgendaMomentum
Agenda
za 7 okt 2023
Muziek

Momentum

Emir & Gardika Gigih

Op geheel eigen wijze creëert de Indonesische componist en pianist Gardika Gigih fluistermelodieën van wat hij ziet en beluistert in eigen land en elders in de wereld. Zijn succesvolle eerste album Nyala (Vlam) uit 2017 zette Gigih naast componist ook op de kaart als uitvoerend musicus. De Jakarta Post riep Nyala uit tot het album van het jaar. 

De Haags-Indonesische componist en cellist Emir Adytia haalt hem nu naar Den Haag voor een uniek concert. Hij zet daarmee een samenwerking voort die in 2011 al is gestart en waarbij Gigih’s muzikale zoektocht een inspiratie vormde voor Adytia’s album Nachtmusik (2017). In 2022 bracht hun samenwerking hen naar de mystieke berg Gunung Kidul voor een improvisatie vol soundscapes en melodieën waarin hun gedeelde culturele erfgoed tot uitdrukking kwam. Op 7 oktober bundelen Emir en Gardika in Den Haag opnieuw hun creatieve krachten in een intiem concert. 

Denk Einaudi. Denk Ryuichi Sakomoto. Maar dan anders.

Hoor de mist rond de berg. In de verte rijdt een trein door de schemer. Gardika Gigih (piano, elektronica) en Emir Adytia (cello, zang) nemen u graag mee door hun muzikale landschap.