HomeAgendaGerardo Rosales & La Vintage Orchestra
Agenda
za 16 mrt
Muziek

Gerardo Rosales & La Vintage Orchestra

“The Sound of The Old School of Salsa”

Voorprogramma om 19:30 uur in het theatercafé met Alante (lees meer onderaan de pagina)

In de pauze en na afloop, tot 23:00 uur, speelt DJ Chimbin

-bij dit concert kan gedanst worden, zitplekken zijn beperkt-

La Vintage Orchestra zorgt voor een energieke avond met onvervalste salsa oude stijl. Bandleider is de in Venezuela geboren percussionist Gerardo Rosales, die speelde met beroemde latin-jazzartiesten als Paquito D’Rivera, Bebo Valdés en Oscar D’Leon. Het geluid van zijn orkest is gebaseerd op legendarische platen uit de jaren zestig en zeventig.

Gerardo Rosales woont al dertig jaar in Nederland en speelde met het neusje van de zalm van de Nederlandse latin en jazz, onder anderen Lilian Vieira, Maite Hontelé, Denise Jannah, Izaline Calister, Metropole Orchestra, Lucas van Merwijk & Cubop City Big Band, The Rosenberg Trio, Benjamin Herman en New Cool Collective. Hij maakte al meer dan twintig albums onder eigen naam, waaronder het in 2023 verschenen ‘La Vintage’.

In de pauze speelt DJ Chimbin

Line-up:
Iker Figueroa: trombone
Yiannis Marinos: trombone
Evelyn Vera Gallardo: piano
Chris Smalt: bass
Jose Gafaro: vocals
Coco Alfonso: vocals
Yannick van ter Beek:congas
Lauriane Ghils: bongos & choirs
Gerardo Rosales: timbales, vocals & director

ALANTE (19:30 uur in het Theatercafé)

Folkgroep Alante komt ons eigen Regentessekwartier en speelt muziek uit veel verschillende landen, op veel verschillende instrumenten. Ze spelen muziek die ze mooi, inspirerend en interessant vinden. Die muziek komt voornamelijk uit Zuid Amerika, maar ook uit Europa, Noord Amerika en het Midden Oosten.
De musici zijn dol op arrangeren en componeren en met het afwisselen van instrumenten hebben ze veel mogelijkheden in allerlei muziekstijlen. Ze maken eigen liedjes en van bestaande stukken maken ze een eigen versie. 

Alante is 7 jaar geleden opgericht door Diederik ten Böhmer en Stijn van Lier. Ze spelen in afwisselende samenstellingen. Deze keer met cuatrospeler en toetsenist Martín Mayo en bassist Simon Kalker.