HomeAgendaAnanta
Agenda
zo 24 mrt
Muziek

Ananta

Emmy Storms, Lenneke van Staalen, Cynthia Liem & Heiko Dijker

Ananta (‘het eeuwige, het oneindige’) bestaat uit Emmy Storms (viool), Lenneke van Staalen (indiase viool), Cynthia Liem (piano) en Heiko Dijker (tabla). Het kwartet verbindt twee klassieke muziekculturen, de Indiase en de westerse, met elkaar en creëert daarmee een heel eigen klank en ouvre.

Komend uit verschillende muzikale hoeken, vinden de musici elkaar moeiteloos in hun passie voor de muziek en bij het zoeken naar, en vinden van, onverwachte en vaak betoverende raakvlakken. Improvisatie speelt hierbij een grote rol. Het plezier in het samenspel is dan ook voelbaar aanwezig in de interactie op het podium.

Emmy omschrijft dit heel mooi: ‘Muziek maken is het leukst met andere mensen. En met die mensen bedoel ik zowel medemusici als publiek. Beiden kunnen je inspireren en zorgen voor een mooier resultaat. Contact maken met anderen zorgt voor de mogelijkheid tot uitwisseling. De zaal wordt één geheel van mensen die allemaal evenveel meegezogen worden door de geweldige kracht van de muziek, en allemaal bijdragen tot de sfeer die er ontstaat.’

Ananta is een samenvoeging van twee duo’s. Het kwartet trad voor het eerst samen op, op het grachtenfestival in 2019 waar, mede dankzij dit concert, Emmy de grachtenfestival prijs won.
Emmy Storms is een zeer veelzijdige violiste. Zij won prijzen bij meerdere grote concoursen (waaronder prinses Christina concours, Nationaal vioolconcours Oskar Back en de Anton Kersjesprijs), maar waagt zich ook graag aan verschillende soorten volksmuziek. Samen met pianiste Cynthia Liem vormt zij het Magma Duo. Het Magma Duo won de eerste prijs bij het Sion festival en was finalist bij de Dutch Classical Talent award. Altijd op zoek naar uitdaging treedt het duo graag buiten de gebaande paden van het traditionele repertoire. Emmy en Cynthia spelen vol vuur en zichtbaar plezier en geven zichzelf met humor en spontaniteit de ruimte om te experimenteren.

Violiste Lenneke van Staalen en tablaspeler Heiko Dijker verdiepen zich al meer dan 25 jaar vol overgave in de Noord Indiase klassieke muziek. Beiden studeerden bij verschillende grootmeesters in India en aan het Conservatorium van Rotterdam. Diep geworteld in de Indiase muziektraditie vullen ze elkaar moeiteloos aan in hun wervelende improvisaties. Lenneke en Heiko treden veel op als duo en zoeken daarnaast ook graag de samenwerking en raakvlakken met andere muziekgenres op. Zo werkten zij onder andere veelvuldig samen met het Matangi kwartet en componist Jacob ter Veldhuis.

Voorafgaand aan het concert is er een workshop Modern Indian Movement & technic with live music. Voor meer info klik hier.