HomeAgendaIemand moet het doen
Agenda
zo 24 nov
Muziek

Iemand moet het doen

Strijdkoor Jan en Alleman

Dat is het motto waaronder Strijdkoor Jan&Alleman zondag middag 24 november in het Theater De Regentes haar jubileum viert. Jan en Alleman zingt al zo’n 50 jaar in Den Haag en omstreken voor het klimaat, vrede, anti-discriminatie, vrouwenrechten en een beter wereld. Het koor, oorspronkelijk opgericht door Wim van de Meeberg, begon 50 jaar geleden als klein groepje dat verontwaardigd was over wat er om hen heen gebeurde. Ongelijkheid, wapenwedloop, milieuverontreiniging, racisme, het hield niet op. “Door letterlijk onze stem te verheffen wilden we bijdragen leveren aan een schonere, veiligere en eerlijkere wereld”.  


Programma

Onder leiding van onze dirigent Cvetanka Sozovska  en gastdirigent Henk Anijs, zingt Jan&Alleman eigentijdse liedjes over klimaatproblemen, “Als Groenland dan groen wordt”, over vrijheid en voor vrede. Ook wordt er terug gekeken op een rijk actie verleden. Van zingen voor Democratie in Chili, tegen plaatsing van kruisraketten in Nederland en de strijd tegen Apartheid in Zuid-Afrika.

Met gastoptredens van:
Leden van het “Residentie Bachkoor”,
Folkgroep Kummel, speelt Theodorakis
Zangeres Aleksandra Popovska (zingt nummers van Joni Mitchell)
Zoli Soos (Gitaar, percussie)
Emina Niksic (Accordeon).

Kaarten

Om te reserveren mail naar kaarten24november@koorjanenalleman.nl. en betaal op rekening NL26 TRIO 0254 6434 85, t.n.v. Zangkoor Jan en Alleman , onder vermelding van je naam. De kaarten zijn tot een kwartier voor aanvang beschikbaar aan de kassa. Meer info via koorjanenalleman.nl

Voorverkoop €17,50
Ooievaarsapas €10,- (vermeld uw pasnummer)
Kaarten aan de kassa €20,-