HomeOver onsWat we doen
Over ons

“Bij ons komt
alles samen”

Wat we doen

De Regentes is een bruisende plek vol historie en verhalen. Van grote artiesten tot talentontwikkeling voor buurtbewoners en van muziek en dans uit alle windstreken tot community art, bij ons komt alles samen.

Kernwaarden

De Regentes is toegankelijk, divers en verbindend. Met onze programma’s en projecten bieden we kunst en cultuur voor iedereen. Samen met buurtbewoners werken we aan mooie en bijzondere projecten die laten zien waar zij voor staan en wat zij belangrijk vinden. En onze vrijwilligers zorgen voor een belangrijke verankering in de buurt.

Voor en door de buurt

We zijn een theater voor en door de buurt. Dat betekent dat je als buurtbewoner niet alleen plezier kunt beleven aan voorstellingen, workshops en andere activiteiten, maar dat er ook ruimte is om zélf aan projecten, ideeën en dromen te werken in ons theater.

Sinds de start in 2013 werkt het theater met een groep van meer dan honderd vrijwilligers in alle lagen van de organisatie: van productie tot horeca, en van kassa tot op kantoor.

TOEVOEGEN QUOTE: “Dit is een plek waar iedereen kan groeien en bloeien.”
Over ons

Samen iets moois maken

De Regentes is een werk-, maak-, en ontmoetingsplek voor amateurs en professionals. Het is een plek waar iedereen welkom is om zijn talenten te ontwikkelen, zowel voor als achter de schermen. Dat betekent onder andere dat we met culturele partners uit de buurt spannende festivals realiseren; we nieuwe makers en gezelschappen uit de buurt coachen; en we samen met buurtbewoners community art maken onder leiding van de beste professionals uit de buurt (waarbij de ‘art’ net zo belangrijk is als de ‘community’).

Cultuuranker voor Segbroek

De Regentes is een van de acht Haagse Cultuurankers. Samen met zeven andere buurttheaters, bibliotheken en musea brengen we kunst en cultuur in ons eigen stadsdeel en zijn we de partner voor cultuurparticipatie en -educatie. Ieder Cultuuranker is uniek en richt zich op de wensen en interesses van het stadsdeel en zijn bewoners.

Multicultureel Stadspodium

Vanwege de diversiteit van de buurt en de stad programmeren we muziek en dans voor een werelds publiek. Denk aan Fado, Flamenco, Tango, Latin, Arabisch, Afrikaans en Indiaas, van (inter)nationale artiesten die elders in de stad (vaak) geen passend podium kunnen vinden.

(Gast)programmering

Waar het aanbod ontbreekt werkt De Regentes samen met gastprogammeurs en partners om een divers aanbod te creëren, en bi-cultureel theatertalent – voor en achter de schermen – ruimte en ondersteuning te kunnen bieden voor ontwikkeling. Via onze vaste huurders krijgen we eveneens ook belangrijke nieuwe publieksgroepen binnen waaronder Fransen, Roemenen, Hindoestanen, Bulgaren en Antillianen.

Gastprogrammeurs

Arturo Rámon en Erminia Fernandez Cordoba – Flamencomuziek en -dans
Amir Vudka – Filmclub, Sounds of Silence Festival, Altered States Festival
Kardelen Buruk – Turkse muziek en dans
Sitra Bonoo – Indiase muziek en dans
Haagse Spot – Try-out-podium voor kleinkunst
Jolanda Boejharat – Global Dance Festival
Evelien Storm – Latinmuziek en- dans
Laudie Vrancken – Arabische muziek en dans
Meyer-Chaffaud – Hubs Immersive

Partners

Festival Sacred Songs | Flamenco Biënnale | Indian Dance Festival | Koninklijk Conservatorium | Residentie Orkest | Ud Festival | Gnawa Festival | Projazz | KrokusKabaal | De Betovering | Girls in Woods | DeDDDD |
Kalpanarts | Wijkz

Educatie

De Regentes heeft een rijk jeugd- én educatieprogramma voor scholen op loopafstand. Maak bij ons kennis met kunst en cultuur in vele vormen, en voel je thuis ons prachtige theater. Wij brengen cultuur dichtbij voor iedereen, een leven lang.

De Regentes is het leukste theater omdat je er ook iets kunt doen!
— Leerling van De Gelderlandschool, 2022
EDUCATIE