HomeActueelWe hebben een ‘nieuwe’ naam!
Theater De Nieuwe Regentes

krijgt ‘nieuwe’ naam

Met een ‘nieuwe’ naam, logo en website viert De Nieuwe Regentes haar tiende verjaardag. Vanaf nu zal Theater De Nieuwe Regentes’ weer als vanouds als ‘De Regentes’ door het leven gaan. 

“10 jaar lang hebben we als cultuuranker Segbroek en multicultureel stadspodium cultuur toegankelijk gemaakt voor vele verschillende publieksgroepen en bijzonder Haags erfgoed behouden” zegt artistiek directeur Laudie Vrancken over de naamsverandering. We keren met trots terug naar de naam De Regentes uit 1920, die in de volksmond nooit echt is weggegaan.”

In het bijzijn van medewerkers, vrijwilligers en oude bekenden werd de nieuwe huisstijl vrijdag 2 juni officieel onthult door wethouder cultuur Saskia Bruines.

Een rumoerige geschiedenis
Honderdduizenden Hagenaars en Hagenezen leerden in de twintigste eeuw zwemmen in De Regentes: de grootste overdekte zwem- en badinrichting van Europa. In de jaren 90 werd het pand van De Regentes als zwembad afgekeurd, waarna buurtbewoners het initiatief namen om het gebouw om te toveren tot theater. Na een succesvolle periode werd het theater in 2012 alsnog gesloten en dreigde zelfs sloop. Gelukkig wisten (oud)medewerkers samen met buurtbewoners hier een stokje voor te steken. In mei 2013 werd het theater heropend als De Nieuwe Regentes. 

1938 Weimarstraat 63 Bad- en Zweminrichting De Regentes, Haags Gemeentearchief