HomeActueelBert Alers wint Die Haghe Prijs
Die Haghe Prijs

voor ons jubileumboek

Van Water naar Theater

Bert Alers heeft voor zijn werk aan jubileumboek ‘Van Water naar Theater’ Die Haghe prijs gewonnen. Hij kreeg de prijs zaterdag 23 april uitgereikt tijdens een feestelijke bijeenkomst in de Oude Kerk op Scheveningen. “Een goed gedocumenteerde studie, die is uitgemond in een aantrekkelijk geschreven en fraai en origineel vormgegeven gedenkboek over een bekende instelling in een levendige wijk van Den Haag”, luidde het enthousiaste juryrapport.

Jubileumboek Naar aanleiding van het 100-jarig bestaan van De Regentes deed historicus Bert Alers voor het jubileumboek twee jaar archiefonderzoek. Ooit was het gebouw aan de Weimarstraat de grootste overdekte zwem- en badinrichting van Europa, maar inmiddels alweer jaren een theater voor en door de buurt.

Samen met een groep fanatieke vrijwilligers van De Nieuwe Regentes, werden daarom talloze gesprekken met oud-zwembadmedewerkers, zwemkampioenen, theaterpioniers en theaterdirecteuren gevoerd. De boeiende geschiedenis van het gebouw aan de Weimarstraat en de bijzondere verhalen en belevenissen van gebruikers zijn naast prachtige beelden in het boek te vinden. Bert Alers: “Toen ik me aansloot bij het jubileumclubje van De Nieuwe Regentes, vewachtte ik wel als laaste dat ik een boekenprijs zou winnen.” 

De andere genomineerden waren ‘Nooit gebouwd Den Haag’ van Lex van Tilborg en ‘Verzetsheldin met schilderkist. Het leven van Ru Paré’ van Wim Willems. De prijs wordt één keer in de twee jaar door de Geschiedkundige Vereniging Die Haghe uitgeloofd aan de auteur die het beste boek over de geschiedenis van Den Haag schreef.