HomeAgendaTrust
Agenda
za 30 nov
Dans

Trust

een muzikale voorstelling over vertrouwen met ‘het duet’ in de hoofdrol

Trust is een indrukwekkende verkenning van het thema vertrouwen. Met vijf dansers en de betoverende stem van de Indiase zangeres Shashwathi Jagadish, ontrafelt de voorstelling de complexiteit van vertrouwen in al zijn facetten. In adembenemende duetten laten de dansers zien hoe vertrouwen kan worden opgebouwd, geschonden en herwonnen, terwijl het publiek wordt meegesleept in een reis vol kracht en kwetsbaarheid. Trust verkent de diepe betekenis van vertrouwen. Het is een viering van de menselijke connectie en de moed die nodig is om de ander volledig te vertrouwen.

over Kalpanarts
Kalpanarts is een hedendaags dansgezelschap met een kleurrijke cast en achterban. Het wordt geleid door het duo Kalpana Raghuraman (artistiek leider & choreograaf) en Gysèle ter Berg (artistic associate & zakelijk leider). Maatschappelijke en aansprekende onderwerpen dienen als basis voor het werk. Door Indiase dansvormen samen te brengen met urban en hedendaagse dans, creëert Kalpanarts een genre overschrijdende danstaal. Indiase inspiratiebronnen worden gekneed, vervormd en getransformeerd. Als een hartslag is er altijd een sterk muzikaal en ritmisch element aanwezig in het werk. Kenmerkend is het gebruik van voetenwerk, handgebaren en sterke gezichtsexpressie. Vanwege deze verrassende mix van elementen heeft Kalpanarts een unieke positie in het Nederlandse kunstenveld.

Eerder werk
“Het levert een uitgebalanceerde voorstelling op waarin muziek en dans elkaar organisch versterken. De fraaie kostuums van de bekende ontwerper Aziz Bekkaoui en het subtiel vaak zacht gedoseerde licht maken ‘Breathe’ tot een esthetisch gesammtkunstwerk van hoge kwaliteit.”
-Scenes, Jos Schuring over Breathe 2023


Concept Kalpana Raghuraman & Gysèle ter Berg
Choreografie Kalpana Raghuraman
5 dansers Indu Panday, Sooraj Subramaniam, Laila Gozzi, Riccardo Zandoná, Manouk Schrauwen
Live Zang Shashwathi Jagadish
Muziekcompositie Simone Giacomini
Kostuumontwerp Aziz Bekkaoui
Lichtontwerp Jeffrey Steenbergen
Dramaturgie Vincent Wijlhuizen