HomeAgendaThe Sound of Music
Agenda
7 t/m 9 juli
Jeugd & Verhuur

The Sound of Music

Een musical voor jong en oud!

The Sound of Music vertelt het verhaal van Maria, een vrolijke postulante van de Nonnberg abdij in Salzburg, Oostenrijk. Ze blijkt niet erg geschikt voor het kloosterleven en krijgt van de moeder-overste de opdracht om als gouvernante te gaan werken voor de zeven kinderen van kapitein Von Trapp: Liesl, Friedrich, Louisa, Kurt, Brigitta, Marta en Gretl.

Sinds het overlijden van zijn vrouw, voedt de kapitein zijn kinderen met militaire discipline op. Maria wil hier graag verandering in brengen en terwijl de kapitein enige tijd van huis is, leert ze de kinderen zingen en weer plezier in het leven te hebben. Als de kapitein thuiskomt, wordt Maria prompt ontslagen, maar als hij ziet wat ze bij de kinderen heeft bereikt, mag ze terugkomen. Maria en de kapitein worden zelfs verliefd: ze trouwen en gaan op huwelijksreis.

Tijdens de huwelijksreis heeft oom Max, een impresario, de kinderen onder zijn hoede. Hij zorgt ervoor dat de zeven zingende kinderen mogen optreden op de beroemde Salzburger Festspiele, een groot muziekfestival.

In maart 1938 nemen de Nazi’s echter de macht in Oostenrijk over: De kapitein en Maria keren snel terug naar huis, waar blijkt dat de kapitein is opgeroepen voor de Duitse marine. Ze proberen te vluchten, maar worden betrapt door de Duitse geheime dienst. De kapitein redt hen door te zeggen dat ze op weg zijn naar het festival: Dit klinkt geloofwaardig, want de naam Von Trapp staat al in het programmaboekje. Het gezin krijgt daarom toestemming om aan het festival mee te doen. Na hun optreden ontsnappen ze en vluchten naar Zwitserland.

Deze prachtige muzikale familievoorstelling wordt gespeeld gezongen en gedanst door de leerlingen van de Productieklas 10-18jr. van de Haagse Vrije Theaterschool en is geschikt voor een publiek van alle leeftijden (advies: 5 jaar) en wordt in het Nederlands gesproken en in het Engels gezongen.

Credits
Regie: Jordan Tuinman
Choreografie: Casper Bik
Zangdocent en vocal coach: Luka den Boer
Productie: Jordan Tuinman

Cast:
Annelinde Alwijcher, Benjamin van Castor, Samuel van Duuren, Jadore Felzer, Kleïs Filé, Damei van den Hengel, Maria Klinkenberg, Thijs Legein, Desiree van Osta, Mattis Parigot, Feline Plomp, Guido Pyasta, Mara van de Rijzen, Ember Staples, Fanta Sylla, Odyaba Sylla, Bart Udo, Lea van Vliet, Rosa Vlug, Dieuwertje Westmaas, Mare Wilzing, Floor Warmenhoven, Jelle Wolfert.