HomeAgendaSpraakmakers
Agenda
zo 4 feb
Theater

Spraakmakers

Actuele verhalen, tijdloze muziek

LET OP: De kaartverkoop van dit concert vindt plaats via Amare. Het concert vindt plaats in Theater De Regentes.

Wat heeft Schumann te maken met dementie? Wat heeft Haydn van doen met klimaatverandering? Wat op het eerste gezicht onverenigbaar lijkt, blijkt toch met elkaar te maken.

Spraakmakers is een gloednieuw reizende concertreeks die klassieke muziek combineert met verhalen van nu. Spraakmakers verbindt de stem van bekende meestervertellers Gijs Scholten van Aschat, Rick Paul van Mulligen en ‘Ntianu Stuger met de muziek van Nederlandse topensembles. Samen smeden zij prikkelende verhalen over de wereld van vandaag en bijpassende klassieke muziekwerken tot één nieuwe vertelling. Tegelijkertijd verteld én gespeeld als een theatraal muziekverhaal. De Vlaamse theatermaker Lucas De Man is flamboyant gastheer en het publiek tijdens een theatrale avond die vele verrassingen kent. Spraakmakers is voor iedereen die het verhaal en de betekenis zoekt in klassieke muziek.

Prikkelende of vermakelijke verhalen over actuele thema’s − denk aan fair pay, de vierde feministische golf of de intelligentie van bomen – combineert Spraakmakers met klassieke muziekwerken die hier net zo goed over gaan. Nederlandse topacteurs voegen hun stem als extra verhaallijn toe aan de muziek en verbinden zo het werk met het hier en nu. Het verhaal voedt de muziek en de muziek het verhaal. Zo laat Spraakmakers muziek van lang geleden opnieuw relevant klinken in de wereld van nu.