HomeAgendaOngesteld
Agenda
do 26 okt
Theater & Cabaret

Ongesteld

Nora Akachar

In deze ‘one woman show’ neemt Nora Akachar, onder eindregie van Nilay Ceber, ons mee in een reeks komische sketches over man-vrouwbeelden. Nora stelt kritische vragen, die bij vele moderne vrouwen spelen gegoten, in een groter sociaal-maatschappelijk verhaal. 

Nora kruipt in de huid van vrouwen én mannen uit de (Marokkaans-)Nederlandse gemeenschap. Voor teksten laat Nora zich inspireren door gesprekken met leden van de populaire Facebook-pagina Trauma’s van Nora (60.000+ leden), waar ervaringen, anekdotes en verhalen worden gedeeld over het opgroeien tussen twee culturen. Samen met regisseur Nilay Ceber heeft Nora een spannende montage gemaakt van verhalen en sketches, waarbij drama, scherpte en luchtigheid, inclusief interactie met het publiek, elkaar afwisselen. Het resultaat is een voorstelling die brutaal is! En het publiek laat nadenken over wat wij als normaal beschouwen voor en over mannen en vrouwen.

Als islamitische vrouw (met hijab) geeft Nora gezicht en stem aan vrouwen die zich zelden tot nooit gerepresenteerd zien in het Nederlandse theateraanbod. Zij realiseerde hierdoor al drie  theaterprojecten: Trauma’s van Nora on Stage (2020), Wrap My Hijab (2021) en Alles Over-Winnen (2022). Theaterkrant noemt Nora in een lovende recensie over laatstgenoemde voorstelling “een steeds belangrijker wordende stem van een generatie”. 

Deze voorstelling i.s.m. Theater De Regentes, vormt het begin van het tweejarige Nieuwe Makers-traject van Nora Akachar, waarin zij wordt begeleid door Story Academy. Story Academy is gevestigd in Den Haag en zet zich in voor iedereen met een goed verhaal en ideeën om deze verhalen te vertellen.