HomeAgendaOngesteld | PREMIÈRE
Agenda
do 26 okt 2023
Theater & Cabaret

Ongesteld | PREMIÈRE

Nora Akachar & ROSE academy

Ooievaarspas 50% korting – alleen te koop aan de kassa

Theatermaker Nora Akachar en ROSE academy slaan de handen ineen voor de nieuwe one woman show Ongesteld. In deze voorstelling neemt Nora je mee in een reeks komische sketches over man-vrouwbeelden. Nora stelt kritische vragen over “vrouwenonderwerpen”. Waarom leven vrouwen bijvoorbeeld langer als ze single zijn?

In Ongesteld kruipt Nora in de huid van vrouwen én mannen uit de Marokkaans-Nederlandse gemeenschap. Zij liet zich inspireren door haar populaire Facebook-pagina Trauma’s van Nora (60.000+ leden) waar ervaringen, anekdotes en verhalen worden gedeeld over het opgroeien tussen twee culturen. Ongesteld is een brutale solo met drama, scherpte en luchtigheid.

Nora Akachar: “Waarom vinden we bepaalde dingen zo “normaal”? Waarom is het normaal dat er  zo weinig wetenschappelijk onderzoek wordt gedaan op vrouwen terwijl zij toch echt anders zijn dan mannen? Waarom worden auto’s bijvoorbeeld alleen maar op mannelijke dummies getest? Dit zijn vraagstukken die mij bezighouden en daar vertel ik je graag meer over in mijn voorstelling.”

Credits
Concept & spel: Nora Akachar
Regie: Naomi van der Linden
Dramaturg: Cecile Brommer
Creatief: Producent Nathania Velasquez
Schrijfcoach: Emma Lesuis
All-round coach: Fadua El Akchaoui
Spelcoach: Marjan Berlage
Regiecoach: Nilay Ceber
Marketing: Dieke van der Spek en Leonie Poot
Decor: Iris Erkelens
Techniek: Nienke Krikke
Zakelijke ondersteuning: Team ROSE academy
Campagnebeeld: Annemieke van der Togt
Grafische Vormgeving: Maartje de Groot  

Over Nora Akachar
Als islamitische vrouw geeft Nora gezicht en stem aan vrouwen die zich zelden tot nooit gerepresenteerd zien in het Nederlandse theateraanbod. Zij maakte eerder: Trauma’s van Nora on Stage (2020), Wrap My Hijab (2021) en Alles Over-Winnen (2022). Theaterkrant noemt Nora: “Een steeds belangrijker wordende stem van een generatie”. Nora was ook te zien in de film Meskina (2021), tv-serie Mocro Maffia (2021) en ze presenteerde het programma RaRa Ramadan op NPO 3 (2023).


ROSE academy
De voorstelling Ongesteld vormt het begin van het tweejarige Nieuwe Makers-traject waarin Nora wordt begeleid door ROSE academy. ROSE academy (onderdeel van productiecollectief ROSE stories) biedt duurzame ondersteuning door makers niet alleen een kickstart te geven maar ook te fungeren als veilige haven, creatief broednest en artistieke community waar makers zich aan op kunnen trekken en op terug kunnen vallen.

www.rosestories.nl