HomeAgendaMonkey King
Agenda
wo 13 dec 2023
Dans & Multidisciplinair

Monkey King

Groundbreakers & China Nanjing Acrobatic Troupe

DANS & CIRQUE NOUVEAU

Circusacrobaten uit China, Nanjing, met internationale prijzen op hun borst ontmoeten het Nederlands dansgezelschap GROUNDBREAKERS. Samen vertellen ze het verhaal van MONKEY KING: een moderne dansdrama met spectaculaire Chinese acrobatiek.

Beleef het moderne dans spektakel dat Sun Wukong the Monkey King is! De choreograaf Cunsong XU van Groundbreakers zal het publiek zeker boeien. Geen traditionele verhaallijn, maar een unieke mix van krachtige abstracte danstaal en fantastische gedurfde authentieke Chinese acrobatiek. Wees getuige van de opmerkelijke reis van de ondeugende Wukong door het oude China. Zie hoe hij zijn magische krachten gebruikt om met goden en onsterfelijken te vechten in een legendarische zoektocht naar onsterfelijkheid. Reis mee langs een geweldige theatrale ervaring waarin de kracht van vastberadenheid wordt onderzocht en de moed die nodig is om voor jezelf op te komen.

Met punk geluiden uit verschillende tijden en ruimten waarin Chinese volkstradities een overtuigende rol spelen. XU brengt de Chinese ziens- en denkwijze, waardoor de choreografie een sterke zeggingskracht heeft als vertegenwoordiger van het Oosters denken (synthetisch) en het Westerse denken (analytisch). Verder dan eenvoudig tokenisme, het Oosten ontmoet het Westen. XU hoopt met zijn werk meer Aziaten op de stoel van choreograaf te krijgen in Nederland. 

Choreografie: Cunsong Xu
Eindregie: Cunsong Xu & Roos Hendriks
Cast: Jin Di, Cheng Qingling, Xu Chunrui, Liu Chang, Wang Jinheng, Wang Yapeng, Yong Yongbo, Wang, Zihao, Li Xiaolong, Li Deshun, Tian Pengyu, Tang Binxu o.l.v. Qu Feng
Muziek: Groundbreakers

Techniek: Gu Weifeng

www.groundbreakers.nl