HomeAgendaKamikaze Copiloot
Agenda
vr 16 feb
Multidisciplinair

Kamikaze Copiloot

Kern Koppen

Ooievaarspas 50% korting – alleen te koop aan de kassa

Kern Koppen zijn terug na het nationale succes van hun theaterdebuut STOMP. Met hun nieuwe stuk KAMIKAZE COPILOOT storten zij zich op het gelaagde landschap van onze tijdsgeest. De filosofieën rollen rijmend van de tong terwijl de gebroeders ons meenemen in hun diepteonderzoek. Hoe gaat het met de mens? Wat sluimert er onderhuids? Valt er nog wat te dromen? De juiste vragen zijn minstens zo belangrijk als de antwoorden.  

Spottende humor, stoffige beats en vervormde samples: de show geeft Spoken Word een nieuwe dimensie en etaleert een geheel eigen combinatie van poëtisch verpakte anekdotes, schurende raps en dichtende analyses. 

Fasten your seatbelts. Of.. waarom zou je?

De makers Kern Koppen Guus en Frank van der Steen zijn veelzijdige Urbanmakers, kunstenaars binnen de Haagse grootstedelijke context. Guus is als tekstschrijver en performer zowel in de muziek- als theaterwereld al jaren actief. Frank produceert van jongs af aan al muziek en is onderlegd als grafisch vormgever. Samen zijn de broers al jaren actief als hiphop collectief: Kern Koppen. Hier staan muziek, video en Spoken Word centraal. Als inhouse tekstschrijver voor
Di-Rect schreef Guus de lyrics voor oa ‘Soldier On’, die als plaat Platinum ontving (20 miljoen streams) en als 12e geplaatst de hoogste nieuwe notering kreeg in de Top 2000 (NPO Radio 2) van 2020. Guus heeft dit jaar de Gouden Krekel voor meest indrukwekkende podiumprestatie in het jeugdtheater gewonnen voor zijn vertolking van Moon in De Toverfluit van de Toneelmakerij & Silbersee. Frank heeft zich in de afgelopen 15 jaar ontwikkeld als videomaker en is deel van het videoteam van Starsquid. Zijn video voor ‘Ik vind je lekker’ van de Kraaien (2012) heeft meer dan 6 miljoen views op YouTube. Als deel van Starsquid heeft hij muziekvideo’s verzorgd voor vele bekende artiesten als BLØF, Typhoon, Li’L Kleine, Di-Rect, Krezip en Douwe Bob. Frank ondersteunt met zijn video-art en beats de verschillende uitingen van Guus: theater, poëzie, Spoken Word en rap. Via geluid en beeld scherpt hij de signatuur, de identiteit aan en hij vergroot en vergemakkelijkt zo de mate waarop het publiek zich betrokken voelt bij de performance. Hij zorgt ervoor dat proza en poëzie een heel andere lading krijgt door een audiovisuele omlijsting. Dat versterkt de kunstervaring.

Credits
Show is geschreven door Guus van der Steen, geproduceerd ism Laak theater, mede mogelijk gemaakt/gefinancierd door de Participatie Federatie, regie: Jos van der Steen, decor en kostuums: Jamel Armand, geluidstechnicus: Tom Giles, music design en muzikale ondersteuning live: Paya Arsenovic en Frank van der Steen.