HomeAgendaHoe kijk jij naar de ander?
Agenda
do 9 nov 2023
Diverse & Gastproductie

Hoe kijk jij naar de ander?

Tim de Wit in gesprek met Zoë Papaikonomou

Diversiteit gaat over ons allemaal. Over onze onderlinge verschillen. Over het besef dat we met elkaar verbonden zijn en dat gelijkwaardigheid een collectieve verantwoordelijkheid is. Ben jij bereid in de spiegel te kijken? Ga de uitdaging aan en verken deze avond je eigen mindsets.

Diversiteit en inclusie zijn belangrijk en waardevol voor de samenleving. Daarvan zijn we ons steeds meer bewust. Maar hoe vertalen we dat bewustzijn naar actie? Hebben we zelf een rol te spelen? En zo ja, hoe ziet die er dan uit?

Zoë Papaikonomou is een prominente stem in het gesprek over diversiteit en inclusie. Met haar onvermoeibare optimisme en verfrissende kijk op inclusie en diversiteit prikkelt ze tot nadenken hierover. Deze avond laat ze zien dat het niet alleen gaat over ‘die ander’, maar juist over ons allemaal. Dus kom en laat je inspireren om bij te dragen aan gelijkwaardigheid.

PROGRAMMA:
20.00 – 21.10 uur Tim de Wit in gesprek met Zoë
21.10 – 21.30 uur In gesprek met en vragen van het publiek
21.30 – 22.00 uur Ontmoeting en drankje na afloop

Wie is Zoë Papaikonomou?
Zoë Papaikonomou (1982) is schrijver en onderzoeksjournalist. Haar werk is gericht op diversiteit, inclusie en gelijkwaardigheid. Zoë is co-auteur van de boeken: ‘Heb je een boze moslim voor mij?’ over inclusieve journalistiek en van ‘De inclusiemarathon’ over diversiteit bij organisaties. Met One’sy Muller maakt ze de Bonte Was Podcast over wat opvalt in de Nederlandse media qua diversiteit en inclusie.

Lees hier het interview met Zoë Papaikonomou.

Wie is Tim de Wit?
Tim de Wit (1981) presenteert voor de VPRO het radioprogramma Bureau Buitenland. Ook is hij gastheer in de podcast Europa draait door (samen met Arend Jan Boekestijn). Als oud-correspondent in Londen is Tim op tv een veel geziene talkshowgast om allerlei Britse perikelen te duiden.