HomeAgendaGlobal Dance Festival Voorstelling: Creaties en Circles
Agenda
zo 12 nov 2023
Dans & Festival

Global Dance Festival Voorstelling: Creaties en Circles

Voorstelling met Performance en Presentaties

Ooievaarspas 50% korting – alleen te koop aan de balie

Een zeer afwisselend middagprogramma met heel veel verschillende optredens achter elkaar.  

Presentaties van de diverse deelnemers aan het Open Podium coachingstraject, met: Salsa, K-Pop, Chinese dans, Freestyle, Bharata Natyam, Afro dance, Burlesque en Rueda Cubana en de korte voorstelling Circles van twee dansers die vorig jaar meededen aan het open podium. Lees hieronder meer. Kortom: het wordt moeilijk om stil te blijven zitten. We sluiten daarom de middag feestelijk af op de dansvloer!   

Circles – Issam Zemouri & Zaher Hamzat, powered by ZID Theater is een symbolisch antwoord op de zoektocht van de mens naar de betekenis en het bewustzijn van het leven. Geïnspireerd op de traditionele Soefi-dans uit het Midden-Oosten gaan Hamzat en Zemmouri, twee dansers uit verschillende danstradities, met elkaar in dialoog. Alles is verbonden in Circles: Soefi en, moderne dans komen samen in een persoonlijke performance-taal. Hamzat heeft jarenlange ervaring als danser bij een groot gezelschap in Syrië. Zemmouri ontwikkelde zijn eigen stijl na opleidingen in Marokko en Frankrijk. In Circles ontstaat er tussen de dansers een dialoog over herkenning, spiegeling en strijd waarin iedere danser een eigen weg vindt. Een cirkel is de perfecte weergave van volledigheid.  

Zaher Hamzat is een Palestijns-Syrische choreograaf, danser en kunstenaar die klassiek ballet studeerde. Hij trad op in verschillende dansvoorstellingen (moderne dans, volksdans en Soefi-dans) in Syrië en vele Arabische en andere landen.  

Issam Zemmouri is choreograaf en danser met een unieke stijl: een combinatie van hedendaagse dans, eigen fysieke expressie en sterke, beeldende elementen. Via dans spreekt hij gevoelige onderwerpen aan, waar woorden tekortschieten. Zemmouri volgde danstrainingen in Marokko en Frankrijk, is sinds vier jaar gevestigd in Nederland en een vaste speler bij ZID.  
 
Circles wordt geproduceerd door het ZID Theater in het kader van het Europese samenwerkingsproject FATE (Future Academy on Tour in Europe). Binnen het FATE-project worden statushouders met professionele ervaring en ambitie in de podiumkunsten twee jaar begeleid met een voorstelling als eindresultaat. 

Choreografie en dans: Zaher Hamzat en Issam Zemmouri | Duur: 18 min