HomeAgendaGlobal Dance Day 2024
Agenda
za 15 jun
Dans & Festival

Global Dance Day 2024

Flow & Grow

Een dansdag vol inspiratie en creatie voor dansers en dansliefhebbers uit alle windstreken

Tijd
13.45-15.30 uur Workshop Global Flow Fusion door Jerome Meyer
15.45-17.45 uur Workshop Connect en Create door Chandenie Gobardhan (zij/hen)
20.15-21.30 uur Dansvoorstelling Flow & GrowWorkshop Global Flow Fusion door Jerome Meyer

Dit keer speciaal gericht op Global Dancers op mooie Global Tunes. Wil jij meer in contact komen jouw lichaam en jouw eigen dans energie, op zoek naar meer vrijheid als je danst? Binnen de global dance zijn vaak vele regeltjes en stijlkenmerken die een intrinsieke trans flow van beweging in de weg staan. Jerome neemt je mee op een anderhalf uur durende Global journey, terwijl je danst op blote voeten en zonder te praten. De muziek waarop we dansen is een Global Music Mix. Jerome heeft gedanst in wereldberoemde gezelschappen zoals Batsheva Dance Company, Nederlands Dans Theater, Scapino ballet en heeft zijn eigen dansgezelschap, genaamd Meyer-Chaffaud. https://jeromemeyer.com/


Workshop Connect en Create door Chandenie Gobardhan


Chandenie Gobardhan geeft een fysieke workshop die ingaat op Chandenie’s methode, waarin elementen van verschillende dansvormen (hiphop, popping, Bharata Natyam en hedendaags) samensmelten. Verwacht krachtige , complexe en technische sequenties die zich richten op kwaliteit, intentie en uithoudingsvermogen. Ook zullen we repertoire van Chandenie’s nieuwste werken (CREATOR en Rudra) ontdekken. Deze workshop zal onze fysieke vaardigheden, flexibiliteit , techniek en muzikaliteit uitdagen.
Chandenie is een in Londen gevestigde, maar in Den Haag geboren artiest en begon hun training in Indiase dans op jonge leeftijd. Als kind van geëmigreerde Surinaamse ouders was het belang van dans in hen verankerd door hun Indiase erfgoed. Hun werk wordt meestal geleid door het verbinden van verhalen en kennis die ze hebben verzameld op hun pad in de Hindoestaanse diaspora.

Ben je als Global dancer op zoek naar jouw eigen bewegingsvocabulaire dan is deze workshop een goede eye-opener. Doe mee aan het Makerstraject X-Change, onder leiding van Chandenie Gobardhan Global Dancers uit Den Haag opgelet. Ben jij een ervaren danser en op zoek naar een nieuwe dansuitdaging? Het X-Change makerstraject biedt een selecte groep Global Dancers de kans om met elkaar een nieuwe choreografie te maken. Sta jij open voor nieuwe samenwerkingen en ben jij beschikbaar in de eerste twee weken van juni, dan is dit je kans voor een dansavontuur!

Dansvoorstelling Flow & Grow

De voorstelling begint met optredens vanuit verschillende stijlen en eindigt met een choreografie o.l.v. Chandenie, waarin al deze diverse stijlen samenkomen.

Haagse Global Dancers uit zoveel mogelijk verschillende disciplines die openstaan voor nieuwe verbindingen gaan op dansavontuur o.l.v. Chandenie Gobardhan en maken samen een choreografie. Deelnemers worden als danser en maker artistiek en choregrafisch uitgedaagd en zullen samen in een snelkookpan nieuwe bewegingsvormen ontwikkelen.