HomeAgendaDe Voorleeskampioen 4+
Agenda
za 27 jan
Jeugd

De Voorleeskampioen 4+

Voorleesvoorstelling met een klein ontbijtje

In het kader van de Nationale Voorleesdagen komt De Boer voorlezen. Dat is maar goed ook, want zij is voorleeskampioen. Voorlezen kan zij als de beste, het verschil tussen een kampioen en een ‘gewoon iemand’ is goed te horen. Haar collega Jansen kan niet voorlezen, dus die moet thuisblijven. Jansen kan wel poppenspelen, maar daar heb je niks aan als je moet voorlezen. Of toch wel?

De Boer én Jansen brengen samen het boek ‘Een ober van niks’ tot leven. Ondanks dat Jansen niet kan voorlezen. Iedereen is wel ergens goed in, net als de ober in het verhaal. Met tal van poppen en liedjes is het een voorleesvoorstelling om nooit te vergeten die aanmoedigt tot lezen en voorlezen. Het is nooit te laat om iets nieuws te leren!

Een ober van niks
Er was eens een ober van niks. Hij deed heel erg zijn best om een goede ober te zijn, maar het wilde niet lukken. Alles ging altijd verkeerd. Hij struikelde en duikelde, knoeide en kliederde op elke gast. Tomatensoep op een blouse, spaghetti in het haar, de erwtjes over de grond. Zachtjes mompelde hij dan “sorry” en deed nog beter zijn best. Als hij dan toch weer ondersteboven de zaak doorgleed en taart op iemand knoeide, stonden de gasten kwaad op: “Wat een prutsober!” Het restaurant werd iedere avond leger. Tot er tenslotte niemand meer door hem bediend wilde worden. Of toch wel?

Kom lekker in je pyjama, want na de voorleesvoorstelling wordt er een klein ontbijtje aangeboden in ons theatercafé!