HomeAgendaDe Verhalenslager
Agenda
do 28 mrt
Theater

De Verhalenslager

Rose Stories Verhalenhuis

De Verhalenslager is een theatervoorstelling met een nadruk op verhalen van Haagse bewoners met een migratieachtergrond. Dit initiatief is ontstaan vanuit het programma ‘Verhalenhuis’ van Rose Stories waarin de deelnemers een eerste kennismaking hebben gehad met storytelling als kunstvorm.

Nadat de première van ‘Verhalenhuis’ in Theater aan het Spui met groot enthousiasme is ontvangen, hebben de vertellers een nieuw gezelschap opgezet om hun verhalen te blijven delen. De verhalen van Afra, Geert, Mounia, Tilak, Saït en Zouher zijn dit voorjaar te bewonderen in maar liefst vier theaters in Den Haag.

“Vanavond mochten we proeven aan de heiligheid van het vertellen van verhalen. De routinematigheid waarmee schrijnende verhalen over oorlog, onderdrukking, onrechtvaardigheid in de media worden verteld, werd aan de kaak gesteld. Aan het eind van de avond wilde ik op de barricaden gaan staan om mensen aan te moedigen hun stem te blijven gebruiken. Verder ben ik zelf ervan overtuigd geraakt dat mijn eigen verhaal ook zonder opsmuk ertoe doet.” – Bram (publieksrecensie)

Wil je meedoen met een volgende Verhalenhuis editie? Of ben je benieuwd naar de podcast met de originele verhalen van alle deelnemers? Kijk dan vooral op de website www.rosestories.nl/academy/verhalenhuis

Regie: Arvand Dashtaray en Marene van Holk