HomeAgendaDe Overtocht
Agenda
za 28 okt 2023
Buurtcultuur & Multidisciplinair

De Overtocht

Voorstellingsroute rondom Keti Koti en 150 jaar Hindoestaanse migratie

Ooievaarspas 50% korting – alleen te koop aan de kassa

We hebben in Nederland een rijk, maar ook een bewogen verleden. De Overtocht biedt een inkijkje in deze gedeelde geschiedenis. Vaar mee op de verhalen, dein mee op de muziek en kom thuis in Den Haag. Verschillende gemeenschappen en maatschappelijke organisatie hebben samen met Theater De Regentes hun handen ineen geslagen om De Overtocht mogelijk te maken. Laat je meevoeren langs indrukwekkende verhalen rondom 150 jaar Hindoestaanse migratie en Keti Koti.

Van Fort Elmina (Ghana) naar plantages op de eilanden. Vanuit schepen uit Calcutta(India) naar het Surinaamse binnenland. En dan weer verder, tot in Den Haag. Beleef de overlevering van verhalen, rituelen en beelden van voorouders. De Overtocht laat je eeuwenoude ceremonies beleven, laat je luisteren naar verhalen uit een andere tijd en neemt je via dans, theater, geuren en kleuren mee naar wat voorouders ons met trots laten dragen. Waar je thuiskomt in de stad.

Met de donkerte die in het verleden heeft bestaan, richt De Overtocht ons op een hoopvolle toekomst.

Met dank aan: Stichting Beyond Bharata Natyam, Evangelische BroederGemeente, Hindoestaanse Ouderenbond, Stichting Kleurrijk Segbroek, Stichting Sarita, Stichting Vitaal Segbroek.