HomeAgendaA Queen’s Soul
Agenda
vr 4 okt
Muziek & Theater

A Queen’s Soul

Yuli Minguel

Na het indrukwekkende theaterstuk “Verloren Onschuld” (Toeslagenaffaire), presenteert Soulqueen Yuli Minguel haar nieuwste muzikale theatervoorstelling A Queen’s Soul. Dit is een aangrijpend muzikaal portret van een kwetsbare Soulqueen die worstelt met het ondraaglijke verlies van haar dochter onder de druk van “Veilig Thuis”. De voorstelling onthult de geest van etnisch geprofileerd Nederland anno 2024 door meeslepende muziek.

Tijdens de voorstelling is het publiek getuige van de innerlijke en muzikale transformatie van Yuli Minguel, een van de meest open en authentieke zangeressen van Nederland. Bekend van IDOLS 1 en de Justin Timberlake tour, transformeert Yuli zich van een op entertainment gerichte soulzangeres naar een artiest die “soul” belichaamt als de ultieme levensbron om de onmenselijke aanvallen van de overheid op haar gezin te overleven.

Met live muzikanten, elk meester op hun instrument, en Yuli’s dynamische stem die varieert van honingzoet tot rauw, belooft deze voorstelling een magische avond te worden.

Over Yuli:

Yuli Minguel heeft meer dan 30 jaar als een feniks geleefd binnen het Nederlandse systeem. Geboren in Heerlen, met ouders afkomstig uit Curaçao, heeft ze zichzelf en de wereld omarmd en bestreden. Ondanks herhaaldelijke tegenslagen door etnische profilering in de jeugdzorg, muziekindustrie, belastingdienst, en politie, is ze telkens muzikaal herrezen. Hoogtepunten in haar carrière: Backing vocals van Mariah Carey, Musical Hair, X factor UK.

Productie: Yuli Minguel in samenwerking met Podium Islemunda en de Participatie Federatie
Concept, tekst, zang, spel: Yuli Minguel
Regie: Kaltoum Boufangacha en Yuli Minguel
Adviseurs: Guus Pengel, Raymi Sambo
Productie: Mathie Lock
Artwork: Martijn van Vliet
Fotograaf: Jamie Westland
Partners: Podium Islemunda en de Participatie Federatie