HomeActueelOPEN CALL: EENZAAMHEID, WAT DOE JE ER MEE?
DRIE PROJECTEN

over ONTMOETING

en verbinding


Van 4 oktober t/m 17 november 2024

Drie projecten over ontmoeting en verbinding van theater De Regentes en Wijkz Segbroek voor, door én met de buurt.

Als je je heel klein voelt in een grote kamer,
als je jarig bent en niemand laat iets horen,
als iedereen om je heen iets leuks te doen heeft,
als niemand je ziet…

Veel mensen voelen zich wel eens eenzaam, of voelen zich vaak eenzaam en hebben er last van. Wat doe je ermee? Hoe kom je in contact met andere mensen? Hoe doe je dat, zonder dat je iets anders hoeft te worden of zijn, dan je al bent? In oktober start Theater De Regentes met Wijkz Segbroek drie projecten, waaraan je mee kunt doen.

Een kopje suiker

DOE MEE: samen aan de slag met verhalen en muziek in Een kopje Suiker. Met Ginette Puylaert en Kluster 5 maken bewoners verbinding met andere mensen in de buurt. Dat doen ze in vijf workshops. Met de verhalen die dat oplevert wordt muziek gemaakt: van hoorspel en geluidsopname tot een zelfgeschreven lied. Ginette is theatermaker en studeerde muziek. Kluster 5 is een muziekensemble. We gaan oefenen en zien: Wat hebben, ik, jij en wij nodig om meer verbinding te voelen …? Iedereen is welkom, ook als je nog nooit muziek gemaakt hebt.

Vormloos

DOE MEE: samen aan de slag met tekenen en beelden in Vormloos. Met Niels Weerheim maken bewoners tekeningen, sculpturen en figuren. Niels is een kunstenaar uit de buurt. De figuren worden neergezet op straathoeken, pleinen, muren van gebouwen in heel Segbroek. Ze zien jou … Een herinnering dat je niet alleen bent! En wie weet wat daaruit voortkomt? Een speurtocht, een route vol verhalen, of… vul maar in!

Songs of segbroek

DOE MEE: samen ‘songs’ maken in Songs of Segbroek
Roos Meijer is een singer/songwriter. Zij zoekt jongeren in de wijk op, brengt ze bij elkaar in een workshop en zet de verhalen op muziek. Gevoelens zijn vaak lastig in woorden uit te drukken en dan werken klanken beter… Speciaal voor jongeren! Je hoeft geen muzikant te zijn om mee te kunnen doen.

Hoe kun je meedoen?

Stuur een mail naar meedoen@theaterderegentes.nl en laat weten met welk project je graag meedoet. Wanneer begint en eindigt het? Half oktober is de aftrap. Deelnemers aan de projecten en de mensen die eerder de enquête over eenzaamheid hebben ingevuld worden allemaal uitgenodigd voor een gezamenlijk gesprek. De workshops van alle projecten zijn in oktober tot en met december.