HomeActueelMerel van Geest nieuwe programmeur
MEREL VAN GEEST

NIEUWE PROGRAMMEUR

VAN DE REGENTES

Theater De Regentes verwelkomt Merel van Geest als nieuwe programmeur, ze neemt het stokje over van Evelien Storm. Merel woont met haar man, twee dochters en een lieve golden retriever op Scheveningen. Als klassiek sopraan stond ze op uiteenlopende podia, van het zingen van de “Messiah” in het Concertgebouw tot optredens met de rockband Epica. Haar muzikale reis bracht haar van grootse Eftelingconcerten in Ahoy met het Metropole Orkest tot intieme optredens in verzorgingstehuizen.

Projecten waarin verhalen verteld worden, dat vind ze het meest uitdagend. Zo maakte ze samen met jongeren een podcast over de Tweede Wereldoorlog: ‘Niet jouw oorlog, wel jouw vrijheid’ en voerde ze een Stabat Mater uit tijdens de Nacht van de Vluchteling. Stilzitten is niets voor haar; ze dirigeert kinderkoren, een popkoor en een musicalvereniging, en runt daarnaast een bloeiende lespraktijk waarin ze haar passie voor muziek deelt met anderen. Vanuit Stichting Haagse Passie produceert ze muziekprojecten met een maatschappelijke boodschap.

“Ik kijk erg uit naar alle mooie, inspirerende verhalen, muziek en dans die we met dit fantastische team gaan programmeren”, blikt ze vooruit op haar nieuwe functie.