HomeActueelVacature: Projectleider Cultuurparticipatie
vacature:

projectleider

cultuurparticipatie

Word jij onze nieuwe collega? Theater De Regentes heeft per direct plek voor een ervaren

Projectleider cultuurparticipatie (24 uur)

Theater De Regentes is een bruisend buurttheater en Cultuuranker van stadsdeel Segbroek in Den Haag. Het theater is gevestigd in een unieke locatie: een voormalig 100-jaar oud zwembad. Jaarlijks ontvangen we 40.000 bezoekers met een divers programma met dans, muziek, film, community-art en bewonersparticipatie. Als Cultuuranker brengen we cultuur dichtbij en betrekken we mensen bij cultuur. Dat doen we onder andere door de buurt in te gaan. De Regentes werkt hierbij op projectbasis samen met welzijnsorganisatie Wijkz. Samen met bewoners(groepen) zetten we vraaggericht culturele projecten op, die raken aan maatschappelijke thema’s die in de wijken spelen. Voor het opzetten en uitvoeren van deze projecten zijn we per direct op zoek naar een projectleider Cultuurparticipatie.

Wat ga je doen?

· Contact leggen en een band op te bouwen met bewoners en organisaties in de buurt, met nadruk op nieuwkomers, vrouwen(groepen) en ouderen.
· Initiëren en begeleiden van nieuwe samenwerkingsverbanden tussen groepen bewoners
· Hieruit voortkomende culturele projecten uitwerken, opzetten, plannen en uitvoeren
· Je hebt regulier overleg met onze partner Wijkz om voortgang van projecten te bespreken.
· Verslaglegging (financieel en inhoudelijk) van projecten voor de subsidiegevers
· Binnen het team werk je samen met de andere medewerker cultuurparticipatie en een productiemedewerker; je wordt aangestuurd door de artistiek directeur.

Wij zoeken:

Een zelfstandige, creatieve, sociale en ondernemende netwerker die kan enthousiasmeren en verbinden. Iemand die kan communiceren, luisteren, organiseren en improviseren. Bij voorkeur heb je:

ervaring met (participatie)projecten en/of
• ervaring met het maken en/of produceren van projecten in de cultuursector
• een brede blik en interesse; iemand die actief erop uit gaat en makkelijk contact legt met verschillende bewoners (groepen) die de buurt rijk is
• een flexibele instelling en doorzettingsvermogen
• bij voorkeur woonachtig in Den Haag

Wij bieden:

Een zelfstandige, uitdagende ZZP-opdracht tot eind 2025 met mogelijkheid tot verlenging. Je komt te werken in een dynamische omgeving en een warm bad, waar je als teamspeler een bijdrage kunt leveren aan de maatschappelijke en culturele functie van De Regentes. We zetten ons actief in om een theater te zijn waar iedereen zichzelf kan zijn en de ruimte krijgt om zich te ontwikkelen. We kijken uit naar nieuwe collega’s met verschillende perspectieven die de diversiteit binnen ons team kunnen versterken.

Interesse? We zien je motivatiebrief en een actueel CV graag uiterlijk 30 november 2023 tegemoet per mail via hr@theaterderegentes.nl. Gesprekken vinden plaats in de week van 11 december. Voor meer informatie kun je per mail contact opnemen met laudie@theaterderegentes.nl (artistiek directeur) . Acquisitie n.a.v. deze advertentie wordt niet op prijs gesteld.